Penci Kulturális Esték

Dátum: 
2016. február 7. 16:00 - 18:00

Penci Kulturális Esték

első alkalmunk 2016. február 7-én, 16 órától kerül megrendezésre a Penci Baptista Gyülekezet közösségi termében.

Tervezett program:

  • 16 órakor kezdés kötetlen beszélgetéssel, a kiállított képek megtekintése
  • Köszöntés után két éneket hallgatunk meg Boldizsár-Dobisz Zsuzsanna, Huszti Judit és Kovács Tímea előadásában
  • Szádoczki-Kiss Márti fotóművész bemutatja kiállított képeit
  • Leleszi Balázs Károly költő saját verseiből olvas fel
  • Kötetlen beszélgetés, tea, forró csoki, kapucsínó és egy kis sütemény mellett

Első művész esténk vendégei:

  •  Szádoczki-Kiss Márti …a természet ilyen fokú szeretete apai dédapám családjában keresendő, ahol számos erdész volt. Kezdeti kattintgatások után 2012-ben úgy gondoltam tanulnom kell látásmódot, technikát így beiratkoztam egy természetfotós iskolába. Azóta tagja vagyok a váci Forte és a Nimród Fotóklubnak. Számos csoportos és két egyéni kiállításom volt. Néhány külföldi és belföldi eredménnyel is gazdagodtam.

Vallásos neveltetésemből adódóan a természet apró szépségeit, a pillangók finom r ajzolatait a lelkemmel látom és örökítem meg számotokra…

 

  • Leleszi Balázs Károly bemutatkozása:

1958-ban születtem Budapesten, egy sokgyermekes keresztény családban. Az én életem másképp alakult, mint azt fiatal koromban elképzeltem. Voltam nagyon gazdag, és aztán nincstelen hajléktalan lettem. Laktam hajléktalan szállókon, és most élek Isten kegyelméből saját házamban. Hosszú évekig munkanélküli voltam és most dolgozom a Tiszta Forrás Alapítvány hajléktalan szállóján, ahol egykor én is laktam. Eddig 12 könyvem jelent meg, leginkább verseskötetek.
Egyik verseskötetem előszavában, Háló Gyula költő, a Békehirnők főszerkesztője így írt: „Leleszi Balázs Károly versei a megérintett, a megragadott lélek látomása. Jézus Krisztusra fókuszál, mivel valóságosan is ő az egyedüli középpont, ezért nyílik meg számára a menny minden folyosója és tere. Az ég erővonalait tapasztalja és írja le. Költészetének titka tehát nem csupán az a gondolatalkotó és képteremtő erő, az a magától értetődő nyelvi furfang, az a feneketlen személyesség és az a szelíd szenvedélyesség, mely önmagában is a jelen magyar költészet legjobbjai között jelöli ki a helyét, hanem áradó prófétasága. Prófétasága nem stílus, nem modor, hanem a végsőkig érzékeny látó jelenlét.”

Ezzel a most induló programsorozattal szeretnénk lehetőséget biztosítani a találkozásra a Penc és környékén élő értelmiségieknek, művész beállítottságúaknak, és mindazoknak, akik vágynak az értelmes, kulturált együttlétre.

Következő alkalmunk:

  • márciusi meghívott vendégünk Dr. Maszárovics Zoltán, aki egy éves Zambiai orvos-misszionáriusi szolgálatáról tart képes előadást

A továbbiakban szeretnénk színvonalas előadásokat hallgatni, és a környezetünkben élő művészekkel és munkáikkal is lesz alkalmunk megismerkedni.