Tizennyolc út - 15 tonna segély - több millió Ft támogatás - egy szuper gyerektábor. Ez az elmúlt egy év mérlege Ukrajnában

Dátum: 
2023. február 18. 06:00 - 2023. február 19. 22:00
Tevékenység: 

Tizennyolc út - 15 tonna segély - több millió Ft támogatás - egy szuper gyerektábor

Ez az elmúlt egy év mérlege Ukrajnában. Ha hozzátesszük a munkatársaim által végzett missziót, mindez megduplázódik.

Február 24 veszélyes évfordulónak ígérkezett - az Oroszok ekkor indítottak elsöprő erejű támadást Ukrajna elfoglalására. Félő volt, hogy az évfordulón még véresebb események történnek Ukrajnában, de hála Istennek a február végi utunk viszonylagos nyugalomban telt el.
Ezen az utamon Everling Gyula volt a társam, aki egy másik mikrobusszal jött. A két adománnyal megtömött kisbusszal hamar átjutottunk a határon, majd Beregszászon lepakoltuk az adományt.
Előszr Pósaházára mentünk el, ahol támogatásunkkal gyerekkonyha kezdte meg műkődését. Hetente több alkalommal főznek a rászoruló gyerekek számára. 50 - 60 gyerek eszik egyszerre, és jó volt látni a családias légkört, ahogy törődnek velük. Amíg az étel fő, addig a szomszédos imaházban foglalkozást tartanak számukra, majd az ebéd következett.

Délután a már szokásos tanítványsági alkalom volt Beregszászon. Nagyon áldott dolog ez, hogy 20 férfi együtt keresi Isten akaratát mind a saját, mind a gyülekezet életére.

Az éjszakát Pitykú barátunk házában töltöttük, ahol a szokásos meleg vendégfogadásban volt részünk.

Utunk második napján, vasárnap a Szolyvai gyülekezetbe voltunk hivatalosak, ahol Isten üzenetét hirdettük a gyülekezetnek.

Délután tartalmas beszélgetésben volt részem a The Church of the Living God vezetőjével, Horváth Sándorral, míg Gyula a Beregszászi gyülekezetben adta át Isten üzenetét.

 

Hazafelé Tiszabecs felé vettük az irányt, ami jó választásnak bizonyult, ugyanis az ottani 4 órás várakozás helyett itt háromnegyed óra alatt átértünk.

Hálát adunk Istennek ezért az újabb lehetőségért, hogy ismét segélyszállítmányt tudtunk eljuttatni a nélkülözőknek, bátoríthattuk Isten üzenetével az ottani nehéz helyzetben lévő hívőket.
Köszönjük mindazok adományát, akiknek a segítségével ez a misszió működhet.
 

Képek: