Ukrajnai misszió

 Fontosnak tartjuk a Biblia parancsát a rászorulók megsegítésére. Ezért erőnkhöz mérten segítjük az ukrajnai menekülteket, mind a Magyarorságra érkezetteket, mind az Ukrajnában maradt, belső menekülteket. 

Élelmiszeradományt viszünk számukra, használt, de jó minőségi ruhát juttatunk el hozzájuk. Támogatást nyújtunk azok számára, akik befogadtak menekülteket, élelmiszer alapanyaggal, vagy akár konyhafelszereléssel, egyéb eszközökkel.

A mások által gyűjtött adományokat dokumentáltan, személyesen juttatjuk el közvetlenül a rászorulókhoz. 

Minden utunkon személyes kapcsolatokat építünk a menekültekkel, rászorulókkal. Nem csupán leszállítjuk az adományokat, hanem beszélgetéssel, lelkigondozással, tanácsadással próbáljuk enyhíteni a lelki terheket is. 

Terveink szerint hetente egy mikrobusznyi adományt szeretnénk eljuttatni a szükségben lévők számára. Jelenleg az élelmiszerre van a legnagyobb szükség, de viszünk higiéniai termékeket, gyerekruhákat is. 

Szivesen fogadunk minden felajánlást:

  •  pénz adományt, amiből élelmiszert veszünk
  •  tartós élelmiszert
  •  tisztálkodási szereket
  •  mosószert
  •  korlátozott mennyiségben gyerekruhát 

a KIFI Egyesület bankszámlaszáma, ahol fogadjuk a pénzadományokat:

K&H Bank Váci Fiók: 10401103-50504850-53561007 

Súly: 
-5

Hírek

Ukrajnai gyerektábor Frigyesfalván

 

Ukrajnai gyerektábor Frigyesfalván, junius 26 - 30 között

 

Hosszú tervezés után megvalósult az idei több gyülekezet közös tábora. 

 

Az elmúlt évben Beregszászon tartottunk gyerektábort (akkor ‘csak’ 80 gyerek részvételével), amelyik olyan sikeresen zajlott le, hogy azóta tervezzük a többi gyülekezet számára is a lehetőséget egy közös táborozásra.

Ukrajnai gyerektábor CSÜTÖRTÖKI tanitás

 

4. nap, Csütörtök: József és az álmai

 

MI LESZEl? BÉKA? VAGY CSIGA?

 

Ahogy jöttem az autópályán, feltűnt, milyen sok csiga indul neki az útnak. Szegénynek rossz a látása, nem látja, hogy milyen messze van a túloldal. Valami ellenállhatatlan erő hajtja, hogy átvágjon az autópályán. Nem sok esze van, nem lehet elmagyarázni neki, hogy veszélyes. Hogy biztosan ott fog elpusztulni. Nem hallgat a jó szóra, ott pusztul az összes.

 

Ukrajnai gyerektábor PÉNTEKI tanitás

 

5. nap, péntek. MEGBOCSÁTÁS, ELENGEDÉS, HELYREÁLLÁS

Kedvenc Romi lovamat kikötve,  szomorú tekintettel láttam utoljára. Sajnos el kellett adnom, bármennyire is fájt ez nekem. 

Amikor pár nappal később oda kellett mennem, ahová elvitték Romit, meghallotta a hangomat, és csillogó szemekkel rám nézett: jöttem érte, és hazaviszem. Ott majd száguldunk a réten, völgyön, ahogy régen. 

Ukrajnai gyerektábor HÉTFŐI tanitás

 

  1. Magamról.

 

Jó régen volt már. Vagy 30 éve. 

Egy kis birtokunk volt. Ilyen szép helyen. Erdős, hegyes vidéken, kint a természetben. Voltak lovaom, Romi az Shagya arab , és Csipet a Furioso. Csipet igazi barát volt, kivette a tányérból a krumplit, odabujt hozzám, Csipet pedig egy hatalmas erős állat volt, olyan vágtája volt , hogy no.

Volt egy vizsla kutyám: Pötty. Egy füttyszóra ott termett. Nagyon okos volt.